Tu cum iti alegi pensiunea la care te cazei?

Un articol interesant despre „Ce așteptări să ai de la o pensiune, în funcție de stele” scris de cei de la http://bunadimineata.ro/cluj

Indiferent de unitatea de cazare la care te uiți, vei găsi mai mult ca sigur review-uri negative, care susțin că aceasta nu își merită stelele, chiar și nejustificat. Este recomandat să nu te bazezi pe acest gen de recenzii atunci când alegi un loc de cazare, pentru că acestea prezintă un caracter extrem de subiectiv și, de cele mai multe ori, fondat doar pe așteptări versus realitate. Ține cont însă de toate informațiile relevante care îți sunt oferite, atât de pensiune, cât și de oaspeții acesteia, pentru a-ți forma o părere înainte să faci rezervarea.

Pensiune de 2 stele

Orice pensiune de 2 stele trebuie să aibă unitatea curată, intrările în camere și în băi trebuie să fie directe, nu prin alte încăperi în care există oaspeți. Totodată, acestea trebuie să dețină un spațiu desemnat pentru servirea mesei, mobilat corespunzător. În camere, acest tip de pensiuni trebuie să aibă maxim 3 locuri per cameră, în timp ce grupul sanitar (baia) nu este obligatoriu să fie în interiorul camerei. Pentru aceasta este nevoie ca o baie să deservească maxim 10 oaspeți. Mobilierul existent în cameră trebuie să conțină pat (echipat complet, cu saltea și așternuturi), masă și scaune, cuier și dulap, dar și o veioză la capătul patului. O pensiune de 2 stele este obligată să ofere prosoape oaspeților. Nu este obligatoriu ca o pensiune de 2 stele să aibă televizor instalat în camera de dormit, însă trebuie să aibă unul în camera comună.

Pensiune de 3 stele

În ceea ce privește pensiunile de 3*, acestea trebuie să îndeplinească toate cerințele unei pensiuni de 2*. În plus, acestea trebuie să aibă o curte interioară proprie, cu spații verzi, care să conțină spații de relaxare (precum o masă cu scaune de grădină). Dimensiunea camerelor trebuie să fie puțin mai mare decât la o pensiune de 2*, iar acestea trebuie să aibă baie proprie.

Continuarea aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s