Vino în Cluj pentru evenimente

Pentru ca un oraș să fie atractiv pentru turiști, el trebuie să ofere o gamă largă de locuri de văzut și lucruri de făcut. Cluj-Napoca este unul dintre orașele României care își așteaptă turiștii nu doar cu numeroase obiective turistice, monumente și clădiri istorice, ci și cu foarte multe evenimente care au loc în premieră sau anual în orașul din inima Transilvaniei.

Multe dintre evenimentele care au loc în Cluj-Napoca sunt cu și pentru studenți. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că orașul de pe Someș este unul dintre cele mai importante centre universitare din țară. Zeci de mii de studenți frecventează universitățile clujene, iar zecile de organizații studențești nu stau cu mâinile în sân, ci lucrează continuu pentru organizarea diferitelor evenimente care să ajute într-un fel sau altul studenții. Dintre acestea amintim JobShop, BEST Training Week, Battle Robotica și multe altele.

Cluj-Napoca este totodată și un important centru business, motiv pentru care oamenii de afaceri călătoresc foarte des în oraș pentru diferite conferințe și întâlniri periodice sau anuale. Cel mai dezvoltat domeniu este IT, Clujul adăpostind sedii și filiale a zeci de mari firme de IT cu renume european sau mondial. Aceste companii organizează și ele diferite evenimente periodice, dintre care amintim BigDataMeetup, Drupal Cluj Meetup, Certified Scrum Product Owner și multe altele asemănătoare.

Dar cele mai interesante evenimente pentru turiști rămân desigur marile concerte organizate în oraș. În 2014, spre exemplu, cântăreții cunoscuți precum Maria Nazionale sau Billy Idol au concertat deja la Cluj, urmând ca în octombrie 2014 celebrul James Blunt să încânte clujenii cu muzica sa.

Evenimentele sportive aduc și ele pasionați de sport, handbal sau baschet. Expozițiile, târgurile și festivalurile clujene își aduc și ele contribuția la numărul de turiști care ajung în orașul de pe Someș pentru evenimentele ce au loc aici în fiecare an.

Dacă vrei să rămâi la curent cu noutățile clujene, vei descoperi pe evenimentecluj.ro cele mai noi și mai interesante evenimente din Cluj-Napoca, care să te ajute să-ți plănuiești excursia așa cum se cuvine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s