Obiective turistice din jurul Clujului

Clujul este recunoscut pentru multitudinea de atracții turistice pe care le adăpostește pe străzile sale. Turiștii care ajung în capitala Ardealului au de ales între monumente, clădiri istorice, parcuri și o mulțime de alte obiective interesante. Spun că au de ales pentru că sunt prea multe pentru vizitarea lor completă în doar câteva zile, ca să nu mai vorbim și despre evenimentele numeroase care au loc în Cluj-Napoca.

Unul dintre motivele pentru care acest oraș este atât de bogat în obiective turistice poate fi și faptul că se află într-una dintre cele mai frumoase regiuni din România: Transilvania. Frumusețea naturală a acestei depresiuni este încântătoare, fiind plină de peisaje splendide, de foste orașe medievale, de cetăți și palate istorice și de multe alte lucruri care sunt un magnet pentru turiștii din țară și străinătate.cheile-turzii

Iată mai jos o scurtă listă a unora dintre cele mai frumoase obiective turistice din apropierea Clujului, care pot fi vizitate într-o excursie de numai câteva ore cu mașina.

Salina de la Turda se află la numai 30 de kilometri de Cluj-Napoca și este unul dintre cele mai frumoase locuri subterane nu doar din România, ci și din lume. A fost modernizată în 2012 și de atunci atrage zilnic sute de turiști curioși să coboare în străfundurile Pământului.

Cheile Turzii sunt situate la circa 40 de kilometri de Cluj, fiind un loc natural de o rară frumusețe, cu peisaje care-ți taie respirația și cu un aer de munte ce te umple cu energie și cu bună dispoziție. Cheile Turzii pot fi străbătute într-o singură zi, având timp și pentru întoarcerea în oraș.

Lacul Tarnița se află la circa 30 de kilometri de oraș, spre Gilău, fiind un loc minunat pentru o evadare de weekend la iarbă verde.

Castelul Banffy se află în localitatea Bonțida, tot la 30 de kilometri depărtare de Cluj, dar spre Dej. Este un monument istoric de o valoare incalculabilă pentru patrimoniul României, pe domeniul căruia se organizează anual Festivalul Electric Castle, eveniment ce atrage mii de turiști în micuța localitate ardelenească.

Alte locuri splendide mai sunt stațiunea Beliș-Fântânele, Parcul Național Apuseni, orașele Sibiu, Sighișoara, Alba Iulia etc. Toate merită vizitate cel puțin o dată, în cazul în care locuiți sau vă nimeriți în trecere prin Transilvania.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s