Ce poți vizita în Cluj-Napoca în doar câteva ore?

Cel mai mare oraș din Transilvania și al doilea ca număr de locuitori din România, Cluj-Napoca nu rămâne dator nici în privința obiectivelor și atracțiilor turistice, foarte savurate de către vizitatori. Ca o confirmare a acestui lucru, menționăm că orașul ardelean a câștigat titulatura de cel mai primitor oraș european cu turiștii străini, în urma unui studiu făcut de britanici, care au chestionat nu mai puțin de 79 de orașe europene.

Frumusețea naturală a Clujului este completată cu monumentele și clădirile istorice, cu centrul vechi pitoresc și cu piețele care dăinuie de sute de ani. Dacă ajungi în Cluj-Napoca din postura de turist, chiar dacă ai numai o zi la dispoziție, sunt multe obiective turistice pe care le poți vizita, fie și numai pentru câteva minute.Piata-Unirii-Statuia-Matei-Corvin-Cluj-1

Iată mai jos o listă a unor astfel de atracții ce funcționează ca un magnet pentru turiștii străini și români:

Catedrala Ortodoxă a fost ridicată în stil bizantin și românesc între anii 1921-1933. Vei putea admira reliefuri sculptate în piatră cu motive geometrice și florale. Catedrala Ortodoxă se află în Piața Avram Iancu.

Teatrul Național Cluj a fost construit în 1906, având o capacitate de 900 de locuri, cu trei rânduri de logie. Prima trupă de teatru clujeană a fost formată însă cu mult înaintea construirii acestui monument, în 1792, în limba maghiară.

Catedrala Catolică Sfântul Mihail din Piața Unirii a fost construită între 1350-1437, fiind una dintre cele mai vechi construcții ale Clujului. Are totodată și cel mai înalt turn din Ardeal, de 80 de metri. Stilul său gotic și arhitectura minunată atrag mii de turiști în fiecare an.

Bastionul Croitorilor este parte a sistemului de fortificații ce proteja orașul în perioada medievală. Prima fortificație a fost construită în secolele XIII-XIV, dar dezvoltarea orașului din acea vreme a dus la extinderea zidurilor de apărare, lucrări începute înainte de 1475.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice din oraș care pot fi vizitate în doar câteva ore, datorită proximității de zona centrală. Pentru a vizita însă toate obiectivele de interes ale orașului ai nevoie de minim două zile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s