Ce trebuie să știi atunci când vrei să închiriezi o mașină

Închirierea unei mașini nu este o sarcină la fel de ușoară cum pare, mai ales dacă este prima dată când apelezi la o asemenea soluție. Serviciile de rent-a-car se pot dovedi de un real folos atunci când ai nevoie de un mijloc de transport confortabil și rapid, dar sunt unele lucruri de care trebuie să ții cont atunci când apelezi la ele.

Nu uita de mărimea mașinii, care influențează foarte mult prețul acesteia. În cazul în care ai nevoie de un automobil pentru traficul urban, orientează-te către unul cu motor mai mic (de preferat 1.2 sau 1.3), deoarece așa vei plăti și un preț mai mic la închiriere, dar vei economisi și din banii de combustibil. Dacă în schimb ai nevoie de o mașină pentru vacanță, poți să iei în considerare și o mașină mai mare, mai încăpătoare și mai sigură.

Compară întotdeauna prețurile între mai multe companii care oferă aceste servicii. Este posibil să găsești prețuri mai bune la companiile mai mici, care nu ies întotdeauna în primele rezultate la căutările de pe Google.

Caută ofertele și promoțiile, deoarece, la fel ca la orice alt produs, și serviciile de rent-a-car oferă uneori prețuri mai reduse.

Închiriază pe o perioadă mai lungă de timp, depinzând desigur de nevoile proprii. Acest lucru este un avantaj deoarece prețul scade în funcție de numărul de zile de închiriere.

Întotdeauna întreabă de taxele care se impun. Fiecare companie care o politică diferită, deci chiar dacă ai mai închiriat înainte și crezi că știi cum stau lucrurile, nu semna niciodată actele de închiriere fără să te asiguri că nu plătești niște taxe în plus.

Unele companii aplică diverse taxe în cazul în care returnezi mașina mai devreme sau mai târziu decât termenul stabilit prin contract, altele pot impune taxe în ceea ce privește combustibilul. Asta înseamnă că trebuie să returnezi mașina cu rezervorul plin, la fel cum ai luat-o, altfel va trebui să plătești mai mult decât te-ar fi costat să faci plinul.

Un alt lucru de care trebuie să ții seama este faptul că, de obicei, pentru șoferii mai tineri se aplică unele taxe. Deci, în cazul în care ai sub 25 de ani, ar fi bine să fii pregătit să achiți mai mult decât prețul normal. Nu este peste tot la fel însă, așa că nu ezita să întrebi și să te informezi corespunzător înainte.

Pentru alte sfaturi utile despre inchirierea unei masini intra pe blogul site-ului 321RentaCar.ro – firma de rent a car din Cluj Napoca

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s