Cluj Napoca – Sibiu

Sibiu si Cluj Napoca sunt doua din primele zece orase ale Romaniei din punct de vedere al conditiilor oferite si al atractiilor existente.

Orasul Sibiu, situat in sudul Podisului Transilvaniei, a fost capitala culturala europeana in anul 2007. In Sibiu se afla cea mai mare comunitate de germani din tara noastra, acesta fiind si unul din motivele pentru care este in topul oraselor romanesti din punct de vedere al investitiilor straine.Cluj Napoca

Sibiul si zonele din imprejurul sau sunt printre cele mai vizitate zone ale Romaniei. Centrul istoric al orasului reprezinta una dintre cele mai bine pastrate locatii istorice din Romania. In Sibiu puteti gasi muzee, acestea fiind impartite in doua mari complexe: Complexul National Muzeal Astra si Muzeul National Brukenthal. In apropierea Sibiului se afla statiunea Paltinis, loc vizitat de foarte multi turisti pe perioada sezonului. Ca locuri de recreere in Sibiu aveti Parcul sub Arini sau Parcul Astra. O zona ce nu trebuie ratata atunci cand ajungeti in Sibiu este Gradina Zoologica.

Orasul Cluj Napoca este considerat de multi ”Inima Transilvaniei”, fiind una dintre capitalele istorice ale acestei regiuni romanesti. Clujul are una din cele mai atractive economii locale din tara, mai ales pe domeniul IT si servicii financiare. Ca si densitate a numarului de locuitori in Cluj Napoca aceasta este de 1.855 locuitori/km2, in timp ce in Sibiu avem 1413 locuitori pe kilometru patrat.

Daca Sibiul se lauda cu prima Gradina Zoologica din Romania, in Cluj Napoca puteti vizita prima Gradina Botanica. Si in Cluj avem parcuri de recreere si muzee de vizitat. Ce gasim insa in Cluj in plus sunt: Statuia lui Matei Corvin,  Statuia Sfantul Gheorghe ucigand balaurul sau Lupa capitolina. Tot in Cluj puteti vizita ”Cetatuia”, o fortificatie construita in anii 1700. Ca rezervatii naturale gasiti Fanatele Clujului, Cheile Turzii sau Rezervatia naturala Padis.

Punand cap la cap ce ne ofera de vizitat cele doua orase am fi tentati sa alegem Sibiul, insa cel mai bine este sa le vizitati ambele orase.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s