Piata apartamentelor inchiriate in regim hotelier din Romania

Inchirierea apartamentelor in regim hotelier in Romania incepe incet-incet sa prinda contur, dupa ce in celelalte state ale Europei este un lucru uzual. Unul din motivele pentru care aceasta piata s-a dezvoltat si in Romania destul de mult este aparitia crizei.

Firmele ofera bugete mai reduse pentru deplasari si cazare, iar persoanele fizice care merg intr-un alt oras. Familiile care merg in concediu prefera sa plateasca chiria pentru o cazare intr-un astfel de apartament decat sa fie nevoita sa plateasca doua camere la hotel. In comparatie cu pretul ridicat al chiriei platite la o camera de hotel inchirierea apartamentelor in regim hotelier este mult mai convenabila, suma platita fiind considerabil mai mica. De exemplu pentru o noapte de cazare in Cluj Napoca intr-un astfel de apartament suma minima poate fi chiar de 20 de euro.

Din aceasta afacere au insa de castigat si cei care inchiriaza pentru ca obtin o suma de bani mai buna decat daca ar inchiria pe o perioada mai lunga de timp. La un calcul simplu de pe urma unui apartament inchiriat pe o luna intreaga se poate obtine 200-300 euro, in timp ce pentru o zi pretul cerut este de 20-30 euro.

Dezvoltatorii imobiliari au inceput sa prefere acest tip de inchiriere deoarece au apartamente dotate si mobilate pentru care nu se gasesc clienti pentru o perioada mai lunga de timp sau pentru vanzare si astfel pentru a nu ramane ”blocati” apeleaza la aceste ”apart-hoteluri”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s