O afacere ce capata teren si in Romania – Regimul Hotelier

În timp ce în alte țări, închirierea apartamentelor de lux este deja o obișnuință, în România, această piață este de-abia în dezvoltare.

Turiștii străini sunt obișnuiți cu acest tip de pracitcă, iar, când vin la noi în țară, pe majoritatea îi interesează în primul rând închirierea unui apartament de lux în regim hotelier. Fiind obișnuiți cu site-urile specializate, unde pot compara oferte în funcție de preț, de poziționarea apartamentului, de dotările de care dispun acestea, turiștilor străini le este foarte ușor să se decidă asupra locuinței unde vor locui în cele câteva zile de concediu sau unde vor sta în interes de serviciu.

Treptat, și la noi în țară, încep să apară firme specializate care pot să-și consilieze și să-și îndrepte clienții către o astfel de ofertă. Pentru proprietarii de astfel de apartamente, afacerea este una profitabilă, și cu un grad de ocupare mai mic de 100%, tot iesă în câștig față de situația în care ar închiria apartamentele lunar.

Spre exemplu, un apartament în regim hotelier în Cluj, costă, în medie, pe noapte, undeva la 40 – 50 de euro. Același apartament, închiriat lunar, ar face undeva la 550 – 600 de euro pe lună. În primul caz, proprietarul poate ajunge la 1200 – 1500 de euro pe lună față de suma mult mai mică în cazul în care ar închiria în regim clasic.
Prin urmare, închirierea apartamentelor în regim hotelier la Cluj, dar și în alte orașe mari, este mult mai profitabilă.

La acest tip de locuință, apelează în general angajații multinaționalelor, oamenii de afaceri și turiștii străini.

Sursa: Calatoresc.ro

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s